Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Тарифи на світло та газ: Шмигаль зробив важливу заяву щодо цін на комунальні послуги

До кінця серпня тарифи на газ в Україні не підвищуватимуть. Також до 31 травня 2024 року залишається незмінною ціна на електроенергію.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 26 квітня.

Ціна на газ

"Цього місяця ми затвердили постанову, яка зберігає пільгову ціну на газ для постачальників тепла і гарячої води для населення до кінця літа", — зазначив він.

Шмигаль нагадав, що цього тижня компанія "Нафтогаз" продовжила дію пільгового тарифу на блакитне паливо для населення. Відповідно ціна на газ буде складати сім гривень 96 копійок за куб.

Ціна на електроенергію

"Сьогодні уряд ухвалює рішення про продовження пільгової ціни на електроенергію для населення. Залишаємо цю ціну без змін. Положення про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії буде продовжено до 31 травня", — заявив прем'єр.

Отже, ціна на електроенергію для населення становитиме дві гривні 64 копійки за кіловат.

Нагадаємо, пенсіонери окремих професій, які працювали в сільській місцевості та продовжують там проживати після виходу на заслужений відпочинок, можуть скористатися пільгою у вигляді 100% знижки на оплату комунальних послуг. Право на знижку залежить від доходу сім'ї пільговика.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.04.2024 17:06