Дональд Трамп. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Трамп підтримав Джонсона, якому погрожують відставкою радикальні республіканці

Колишній президент США та лідер республіканців Дональд Трамп публічно підтримав спікера Палати представників Майка Джонсона. Він поставив на голосування законопроект щодо додаткової допомоги Україні, проти якого виступали його крайні праві однопартійці.

Про це повідомив The Guardian. Журналісти процитували слова Трампа в інтерв’ю правому радіоведучому Джону Фредеріксу.

Кажучи про ставлення до Джонсона, колишній президент зауважив, що в Палаті представників республіканці зараз мають фактичну перевагу тільки в один голос, і це "не означає, що Джонсон може піти та робити все, що йому заманеться".

"Я думаю, що він дуже хороша людина. Ви знаєте, він дуже рішуче підтримав мене щодо НАТО, коли я сказав, що НАТО має заплатити... Я думаю, що він дуже хороша людина. Думаю, він дуже старається", — додав Трамп.

Він також похвалив спікера за те, що той перетворив 9 мільярдів доларів фінансової допомоги Україні на "прощену позику".

Не менш як 112 республіканців у Палаті представників голосували проти допомоги Україні, через що Майк Джонсон мусив покладатися на демократів для ухвалення пакета. До того ж декілька опонентів допомоги з ультраправого крила Республіканської партії оголосили про намір порушити питання про відставку Джонсона.

Нагадаємо, раніше Трамп заявляв, що підтримує ухвалення законопроекту про допомогу для України. Однак ці кошти мають надати на умовах позики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.04.2024 19:09