Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У Байдена зробили заяву щодо допомоги Україні

На сьогодні не спостерігається жодних послаблень чи роз'єднаності у питанні підтримки України. Країни-партнери, які займають активну позицію щодо російського вторгнення та допомоги Україні, продовжують робити усе можливе, аби Київ отримував безперервну підтримку.

Про це повідомив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу у Вашингтоні, передає "Укрінформ".

Він нагадав, що партнери створили групу з оборони України у форматі "Рамштайн", в яку входять понад 50 держав і яку очолює міністр оборони США Ллойд Остін.

"Ця коаліція партнерів все ще має дуже багато енергії, щоб діяти для допомоги Києву. Плюс рішення про надання Україні допомоги ухвалює окремо кожна держава", — вказав він. 

Кірбі наголосив, що союзники налаштовані рішуче у своїй підтримці України. 

"Ми не бачили жодного послаблення чи нестачі єдності, коли йдеться про підтримку України", — сказав він і закликав продовжувати допомагати українській армії.

Як відомо, 23 квітня відбулося чергове засідання Контактної групи з питань оборони України за участю близько півсотні країн. Загалом країни формату "Рамштайн" виділили понад 80 мільярдів доларів військової допомоги Україні та продовжують колективні зусилля, аби забезпечувати безперервну підтримку.

Нагадаємо, 11 січня Кірбі повідомив, що допомога Україні від Сполучених Штатів Америки офіційно призупинена. Така ситуація триватиме до схвалення Конгресом нового фінансування.

У Білому домі вважають, що бойові дії в Україні протягом кількох наступних місяців матимуть критичне значення для її захисту, а тому Конгресу необхідно якомога швидше ухвалити рішення щодо подальшої підтримки Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.01.2024 00:57