Тимур Іванов. Джерело: росЗМІ

У Росії через хабар затримали заступника Шойгу: він відповідав за "відновлення Маріуполя"

Заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова затримали за підозрою в отриманні хабаря. Свого часу він відповідав за проект так званого "відновлення окупованого Маріуполя".

Таку інформацію вже підтвердили російські пропагандистські інформаційні ресурси.

В офіційному повідомленні Слідчого комітету Росії лише констатують факт, але не наводять подробиці справи.

Російське видання ТАСС із посиланням на правоохоронні органи зазначило, що слідство вимагатиме арешту Іванова.

При цьому речник президента Російської Федерації Дмитро Пєсков розповів, що кремлівському диктатору Володимиру Путіну повідомили про затримання Іванова, а міністра оборони Росії Сергія Шойгу заздалегідь попередили про це.

Тимур Іванов працював на посаді заступника міністра оборони Російської Федерації з 2016 року. Раніше він очолював акціонерне товариство "Оборонбуд", підпорядковане міністерству оборони.

Після повномасштабного вторгнення в Україну Іванов відповідав за проект так званого "відновлення окупованого Маріуполя".

Команда Олексія Навального 2022 року знайшла в Іванова нерухомість у Москві, Підмосков'ї та Тверській області на загальну суму понад один мільярд доларів. Також дружина Іванова, колишня радниця міністра оборони Росії Марія Китаєва, після російського вторгнення в Україну активно подорожувала Європою.

Нагадаємо, що так званий російський "тіньовий флот" використовується для експорту нафти в обхід санкцій. Його кораблі щодня пересуваються Балтійським морем. У Швеції вважають, що таким чином Росія, серед іншого, застосовує шпигунські методи. Про це заявила командувач Військово-морських сил Швеції Єва Скуг Хаслум.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.04.2024 22:32