Фото: Pixabay

Україна та Польща проведуть переговори щодо протестів фермерів на кордоні: названо дату

У середу, 27 березня, Польща та Україна проведуть переговори щодо ситуації на кордоні та протестів польських фермерів. У перемовинах візьмуть участь й представники асоціацій польських аграріїв.

Про це повідомляє wnp.pl.

Зазначається, що у переговори проходитимуть між міністром аграрної політики України Миколою Сольським та його польським колегою Чеславом Секерським, а також у розмові будуть брати участь і польські аграрії.  

За словами міністра аграрної політики Польщі, очікується, що завтрашні переговори з Україною "будуть складними", адже наша держава хоче збереження лібералізації торгівлі з Євросоюзом.

"Завтра ми зустрічаємося в незвичайній формі. Тому що крім українських та польських міністрів сільського господарства, заступників міністрів, радників будуть присутні представники асоціацій виробників різних рослин. Ми хочемо, щоб цей діалог спустився на рівень виробників", — уточнив міністр.

Також Секерський додав, що українська делегація завтра прибуває до Польщі не тільки для переговорів щодо ситуації на кордоні, а й для того, щоб взяти участь у спільному засіданні урядів України та Польщі, яке відбудеться 28 березня.

Нагадаємо, 20 березня о 12:20 українські прикордонники повідомили, що на пункті пропуску "Шегині — Медика" польські протестувальники заблокували рух усіх категорій транспорту. Блокада тривала до вечора 20 березня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.03.2024 22:40