Фото: Pixabay

Вчені заявили про існування прихованого Всесвіту та знають, як це з'ясувати

Фізики переконані, що у Всесвіті існує ще багато елементарних частинок, які приховані від людства. Вчені планують виявити ці приховані елементи за допомогою пучка протонів, металевого блоку і надзвичайно чутливих давачів.

Про це пише Popular Mechanics. Для цього вчені планують використати проект CERN під назвою "Пошук прихованих частинок". 

Як і багато інших експериментів в CERN, цей експеримент передбачає надшвидкий запуск протонів, їхнє зіткнення з чимось і вивчення результатів. У цій конкретній версії автокатастрофи, пов'язаної з фізикою елементарних частинок, пучок протонів високої інтенсивності буде випущений із суперпротонного синхротрона (SPS) CERN — другого за величиною прискорювача CERN, який часто попередньо прискорює частинки для Великого адронного колайдера (LHC).

Як тільки він досягне фіксованої мети (так званого великого металевого блоку), внаслідок зіткнення виникне безліч частинок, у тому числі чарівні мезони (різновид адронних субатомних частинок), а також фотони. За даними CERN, у конструкцію проекту також буде додано магнітну систему для усунення фонового шуму (видалення мюонів), а довгоживучі частки досліджуватимуться "як за допомогою видимих розпадів, так і за допомогою розсіювання сигнатур від віддачі електронів або ядер".

"Ми сподіваємося, що цей новий експеримент збільшить потенційні взаємодії у тисячу разів у порівнянні з тим, що можливо на БАКУ. У той час як чинні об'єкти CERN зосереджені на енергетичному кордоні, коли відносно важкі частинки стикаються і розпадаються на (сподіваюся) невідомі частинки, цей проект досліджує "межу інтенсивності", яка використовує точні виміри для аналізу квантових ефектів — однаково важливі для розуміння субатомних явищ, що робить реальність можливою", — заявив для преси фізик Лейденського університету Олексій Боярський.

Боярський також наголосив, що "існує ще один тип експерименту, який міг би дати нам відповіді, які ми шукаємо, але він ніколи не проводився".

Нагадаємо, канадські вчені провели дослідження і зробили висновок про те, що наш Всесвіт може бути вдвічі старшим, ніж всі вважали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Технології, 10.05.2024 16:07