Фото: Офіс президента

Зеленський про "Рамштайн-14": Покарати Росію за терор – це історичне завдання

Президент Володимир Зеленський подякував партнерам України за важливі рішення під час засідання у форматі "Рамштайн". Гарант наголосив, що головне завдання сучасного покоління — подолати російську агресію.

Про це очільник держави заявив під час відеозвернення.

Він окремо подякував міністру оборони Сполучених Штатів Америки Ллойду Остіну за важливі для України заяви. Гарант зазначив, що наша держава обов'язково переможе ворога.

"Я дякую всім у світі, хто допомагає! І дякую всім партнерам за сьогоднішній "Рамштайн", а особливо — міністру оборони США Остіну за дуже чіткі, недвозначні й потужні заяви. Подолати російську агресію, покарати Росію за терор  це історичне завдання сучасного покоління лідерів світу. І світ виконає це завдання. Перемога України буде!" — наголосив президент.

Нагадаємо, 18 липня відбулася вже чотирнадцята зустріч партнерів України у форматі "Рамштайн", яка проходила в онлайн-режимі. Одними з головних тем засідання Контактної групи стали оборона України та забезпечення нашої армії всім необхідним озброєнням.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що учасники "Рамштайну-14" обговорили нарощування виробництва боєприпасів для України в межах ініціативи Євросоюзу, а також на рівні двосторонніх домовленостей. Разом з тим партнери України розглядали питання підготовки практичних тренувань українських пілотів на винищувачах F-16.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков зазначив, що зустріч у форматі "Рамштайн" продемонструвала непохитну підтримку України. Він наголосив, що пріоритетом цієї зустрічі стало постачання Україні зброї та обладнання, терміново необхідних для звільнення окупованої території.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.07.2023 23:18