Володимир Зеленський і Кіріакос Міцотакіс. Джерело: president.gov.ua

Зеленський зробив важливу заяву про компенсації постраждалим в Одесі за знищене житло

У середу, 6 березня, президент України Володимир Зеленський разом із прем'єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом вшанували в Одесі пам’ять людей, які загинули 2 березня в результаті влучання російського "шахеда" в житловий будинок.

Про це повідомив Володимир Зеленський у своїх соціальних мережах.

Він нагадав, що внаслідок цієї атаки загинуло 12 людей, серед них — пʼять діточок.

"Марк — йому було три роки. Тимофій — йому було всього лише чотири місяці. Єлизавета — їй ще й року не виповнилось, і вона загинула разом зі своєю мамою. Сергій і Злата — їм було девʼять і вісім років. Мої співчуття рідним і близьким загиблих від цієї жорстокої російської атаки", — наголосив український президент.

Разом із грецьким гостем вони поспілкувалися з мешканцями пошкодженої дев’ятиповерхівки та сусідніх будинків.

"Ми розуміємо, що це великий біль, насамперед для тих, хто втратив близьких", — сказав Зеленський.

Він акцентував, що важливо забезпечити всім необхідним людей, які втратили житло, та пообіцяв, що всі постраждалі отримають компенсації за знищене житло.

"Усі відповідні служби на місці влучання виконували свій обов’язок, допомагали, боролися за життя наших людей. Майже дві доби тривала рятувальна операція. Якнайшвидшого одужання всім постраждалим. Дякую кожному та кожній, хто дбає про наших людей і про державу!" — підсумував Володимир Зеленський.

Зруйнований під’їзд не підлягає відновленню, його мають демонтувати з подальшим зміцненням тримальних конструкцій решти будинку. Заяви на отримання компенсації за програмою "єВідновлення" подали власники 12 знищених квартир, шестеро — у процесі оформлення заявок та збору документів.

Нагадаємо, що вранці 6 березня Росія атакувала Одесу. У цей час у місті перебували прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс та президент України Володимир Зеленський.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2024 17:59