Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Байден зробив заяву щодо участі в дебатах з Трампом

Президент США Джо Байден заявив 26 квітня, що візьме участь у дебатах із Дональдом Трампом, який стане його опонентом-республіканцем на листопадових виборах.

Про це повідомляє Reuters.

"Так. Я не знаю, коли. Я радий посперечатися з ним", — сказав Байден.

Зауваження Джо Байдена про перспективу президентських дебатів були найяскравішими на цю мить. Чинний президент США раніше не брав участі в дебатах із Трампом, заявивши минулого місяця, що це залежатиме від поведінки екс-президента.

Трамп, який відмовився обговорювати своїх суперників перед тим, як виграти попередні вибори республіканців минулого місяця, останніми тижнями кидав виклик Байдену вступити з ним у бій віч-на-віч, пропонуючи дебатувати з чинним демократом "у будь-який час і в будь-якому місці".

Раніше цього місяця два головні радники кампанії Трампа направили листа до незалежної комісії, яка зазвичай санкціонує подібні заходи, закликаючи до прискореного графіка дебатів, проведення більшої кількості дебатів, ніж зазвичай, та їх початку на ранньому етапі передвиборчого циклу.

Дюжина провідних організацій новин США також закликала кандидатів публічно взяти на себе зобов'язання дискутувати один з одним. У їхній заяві пропонувалося, щоб дебати у нинішніх перегонах спонсорувалися, як і у кожному виборчому циклі з 1988 року, безпартійною Комісією з президентських дебатів.

Табір Байдена стурбований тим, що, опинившись на сцені, Трамп не дотримуватиметься правил, встановлених Комісією, і деякі радники Байдена кажуть, що воліли б не підіймати Трампа, ставлячи його на одну сцену з чинним президентом-демократом.

Відповідаючи на запитання під час поїздки до Лас-Вегаса на початку лютого про те, що Трамп закликав Байдена провести з ним дебати, Байден відповів: "Якби я був на його місці, я теж хотів би посперечатися зі мною. Йому нема чого робити".

Варто зазначити, що Байден і Трамп зустрілися один з одним у двох теледебатах із президентських виборів під час кампанії 2020 року.

Вибори президента США запланували на 5 листопада 2024 року. Результати опитувань американських соціологів свідчили, що в політиків майже однакові відсотки підтримки.

Нагадаємо, наприкінці березні президент США Джо Байден запропонував своєму опоненту на виборах Дональду Трампу зіграти в гольф. Він пожартував, що дасть конкуренту фору за однієї умови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.04.2024 22:19