Фото: Pixabay

США можуть запровадити санкції проти країн, які відмовились від долара, — Bloomberg

Сполучені Штати Америки можуть запровадити штрафні санкції проти країн, які відмовились від використання долара. Це стане можливим у разі перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у листопаді цього року.

Як повідомляє видання Bloomberg, США передбачають застосовувати штрафні санкції як до союзників, так і до опонентів, які намагаються здійснювати двосторонню торгівлю в інших валютах. 

"Я ненавиджу, коли країни відмовляються від долара. Я б не дозволив країнам відмовитися від долара, тому що коли ми втратимо цей стандарт, це буде схоже на програш у революційній війні. Це буде ударом по нашій країні", — цитує видання слова Трампа.

Відомо, що у серпні минулого року на саміті країн БРІКС, серед яких Бразилія, Росія, Індія, Китай й Південно-Африканська Республіка, вже обговорювали дедоларизацію. Лідери цих держав прагнуть глобального впливу та заохочують приєднуватись до себе ключових гравців на ринку нафти, а саме Саудівську Аравію та Об'єднані Арабські Емірати. 

Як зазначає Bloomberg, економічні радники та представники передвиборчої кампанії Трампа говорили про ймовірні санкції з боку США саме проти країн БРІКС. Трамп може їх застосувати у випадку, якщо виграє президентські перегони у 2024-му, адже він виступає за стабільний долар і за те, щоб інші країни відповідали цій політиці, утримуючись від інтервенцій, спрямованих на девальвацію своїх валют.

"З Байденом ви втратите долар як стандарт. Це буде все одно, що програти найбільшу війну, яку ми коли-небудь програвали", — наводить слова Трампа видання.

Нагадаємо, 25 квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що буде співпрацювати з Дональдом Трампом, якщо той виграє президентські вибори в США. Він також додав, що обрання нового президента США — це рішення американського народу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.04.2024 00:39