Конгрес США. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

США покарали Іран за атаку на Ізраїль

У понеділок, 15 квітня,  Палата представників Сполучених Штатах Америки, яку очолюють республіканці, проголосувала за низку законопроектів для фінансового тиску на Іран. Це є відповіддю США на безпрецедентну атаку безпілотників і ракет, яку влаштував Іран проти Ізраїлю у ніч на 14 квітня.

Про це повідомляє The Hill. 

Пакет законопроектів спрямований на переривання закупівлі Китаєм іранської нафти та нафтопродуктів, а також на припинення використання фінансової системи США іранським урядом. Також він скасовує статус звільнених від оподаткування підприємств та організацій, що підтримують Іран.

Видання зазначає, що хоч демократи й підтримали цей пакет законопроектів, вони продовжують критикувати республіканців за те, що ті вже декілька тижнів затягують з винесенням на голосування прийнятого Сенатом додатка до національної безпеки на суму 95 мільярдів доларів, який передбачає допомогу не лише Ізраїлю, але й Україні й Тайваню. 

"Я ще раз хочу подякувати моєму колезі, представнику республіканців Девіду Кустоффу, за його партнерство та роботу над цим законопроектом. І я закликаю всіх моїх колег не лише підтримати цей закон, але також, як ми вже сказали, підтримати важливий додаток до фінансування національної безпеки який надійшов від Сенату", — сказав представник демократів Бред Шнайдер. 

Нагадаємо, 15 квітня спікер Палати представників Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон представив чотири окремі проекти законів, які передбачають виділення допомоги для України, Ізраїлю, Тайваню, а також щодо інших пріоритетів національної безпеки. Це відбулося після кількох місяців відтермінування ухвалення будь-яких рішень щодо цієї теми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.04.2024 12:18