Фото ілюстративне. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У Конго оголосили епідемію віспи: відомо про летальні випадки інфікування

У вівторок, 23 квітня, у Республіці Конго оголосили епідемію віспи. Це сталося після підтвердження 19 випадків захворювання у п’яти департаментах країни, включно зі столицею Браззавіль.

Як повідомляє Reuters, міністр охорони здоров'я Конго Гілберт Мококі закликав громадськість вживати запобіжних заходів, зокрема уникати тісного контакту з можливими джерелами інфекції, а саме уникати контакту з тваринами, зокрема дичиною. За словами міністра, у країні вже зафіксовано летальні випадки захворювання.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала вірусу назву mpox, замінивши старий термін "віспа мавп". Пояснили це тим, що в ВООЗ побоюються з приводу стигми та расизму, які пов'язані зі старою назвою хвороби.

Mpox вперше виявили в сусідній Демократичній Республіці Конго у 1970 році. Його симптоми описують так: нудота, температура, висипання, свербіж, а також біль у м'язах. Зазвичай хвороба протікає порівняно м'яко, а більшість інфікованих одужують протягом декількох тижнів.

Нагадаємо, торік ВООЗ зробили тривожний прогноз щодо ситуації із малярією у світіМедики вказують, що людство може програти у боротьбі з цією недугою, адже кількість хворих щороку стрімко зростає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.04.2024 14:41