Фото: Ярослав Юрчишин\Facebook

В України будуть сотні мільйонів гривень для зміцнення оборони, якщо не фінансувати політичні партії, — Юрчишин

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова, народний депутат від "Голосу" Ярослав Юрчишин заявив, що в України буде сотні мільйонів гривень для зміцнення обороноздатності, якщо припинити фінансувати політичні партії під час воєнного стану.

У своєму дописі у соцмережі Facebook політик розповів, що на 2024 рік у бюджеті України закладено 840 мільйонів гривень на фінансування парламентських партій "Слуга народу", "Батьківщина", "ЄС" та "Голос".

"Не розумію, для чого такі суми потрібні політичним партіям під час війни. У 2017-у я був ініціатором того, аби держава прозоро надавала гроші парламентським силам, звільняючи їх від впливу олігархів. Однак зараз немає ніякої партійної діяльності під час війни, то ж це точно не на часі. Усі можливі ресурси потрібно спрямувати на фронт. Ми маємо вижити", — наголосив нардеп.

Він наголосив, що ці кошти було б доцільніше спрямувати на зміцнення обороноздатності нашої держави. Юрчишин також зауважив, що разом з колегами зареєстрував законопроект №11189, який передбачає, що усі кошти на фінансування партій будуть направлені на ЗСУ.

"Думаю, це найкращий жест поваги війську від парламенту", — резюмував Юрчишин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у 2023 році на функціонування Верховної Ради та закордонні відрядження нардепів було витрачено 2,6 мільярда гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.04.2024 11:55