Фото: Pixabay

Apple видалила з китайського App Store Telegram й WhatsApp: чому цього вимагав Пекін

Адміністрація кіберпростору Китаю наказала компанії Apple видалити з китайської версії застосунку App Store популярні месенджери, адже, за їхніми словами, вони містять політичний контент. 

Як повідомляє WSJ, під блокування потрапили такі месенджери, як: Telegram, WhatsApp, Thread та Signal. Ці застосунки сумарно мають аудиторію у три мільярди користувачів по всьому світові. 

"Ми зобов’язані дотримуватися законів у країнах, де ми працюємо, навіть якщо ми не згодні", — прокоментував ситуацію представник Apple.

У виданні додають, що китайський уряд часто ставиться до таких платформ з обережністю, бо у Китаї вважають, що ці програми можуть використовуватися громадянами для поширення негативного контенту та організації протестів та мітингів. Значна частина інформації, яка підлягає цензурі в Китаї, часто потрапляє до людей через такі месенджери, адже інформацію з них складно цензурувати. 

Нагадаємо, що у березні Apple опустилася з другого на четверте місце на китайському ринку смартфонів. Причиною падіння продажів американської компанії на китайському ринку стало посилення конкуренції з боку внутрішніх конкурентів, зокрема Huawei.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 20.04.2024 06:36