Фото: metaratings.ru

У Франції можуть перейти до "плану Б" перед стартом Олімпіади: у чому справа

Церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі можуть скасувати через відповідні рекомендації спецслужб. Ці побоювання, зокрема, викликані терактом у розважальному центрі поблизу Москви.

Про це повідомляє Europe 1. За даними джерела, французька розвідка стурбована поверненням масового тероризму у Франції на тлі теракту поблизу Москви.

Хоча терористична загроза на території дуже висока, лише через кілька днів після нападу на Москву міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен мав зустріч цього четверга в Головному управлінні внутрішньої безпеки (DGSI) в Левалуа-Перре. Антитерористичне управління повинно було проінформувати відповідального міністра про стан загрози.

DGSI боїться, що до Франції повернеться масовий тероризм, вчинений із застосуванням бойової зброї або таранів транспортних засобів. Командос із трьох-чотирьох осіб, які дрімають на території та активуються дистанційно, із зони Афганістану. Контртерористи хочуть якомога більше уникнути сценарію скоординованої атаки в день церемонії відкриття Олімпійських ігор перед камерами по всьому світу.

І це також було, за інформацією джерела, одне з повідомлень DGSI міністру внутрішніх справ. Поточний формат цього параду спортсменів на Сені несе в собі занадто багато ризиків, щоб залишатися таким, як є. 

"Ми повинні перейти до плану Б", — рекомендує джерело в розвідці. Тому що з нападом на Москву, відповідальність за який взяло афганський філіал ДАІШ, загроза була переоцінена.

"Протягом останнього тижня серед представників Середньої Азії, за якими ми зазвичай стежимо, було багато роїння", — зазначають у сервісах. Тому французька розвідка вирішила масово націлити свої сенсори на туркменських, киргизьких і казахських громадян. Завдання полягає в тому, щоб здійснити цю зміну, зберігаючи високий рівень пильності щодо ізольованих ісламістів, здатних вжити заходів лише за кілька днів.

Нагадаємо, раніше Франція висунула ідею припинення вогню в Україні на час Олімпійських ігор 2024 року. Таку пропозицію планують зробити Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 29.03.2024 18:54