Фото: Pixabay

Частина українців можуть залишитися без пенсій: у чому причина

Кабінет міністрів України схвалив зміни до закону, які дають Пенсійному фонду доступ до інформації про перетин громадянами кордонів України, а також про їхній в'їзд до зони окупації або перебування на окупованій території. 

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Зазначається, що у документі пропонується зобов’язати Державну прикордонну службу передавати ПФУ інформацію щодо громадян, які перетинали кордон України або в’їжджали/виїжджали на тимчасово окуповану територію України через контрольні пункти.

Наразі тексту законопроекту ще немає у публічному доступі, тому до чого такі зміни можуть призвести у разі виїзду на тимчасово непідконтрольні Україні території, передбачити важко. Протей, ймовірно, ПФУ потрібна така інформація, щоб скоротити витрати Пенсійного фонду, призупинивши виплати мігрантам. Тобто всім громадянам, які перебувають за кордоном або на непідконтрольній території.

Нагадаємо, у квітні 2023 року відбудеться індексація пенсій українців на рівень інфляції. Наразі триває розробка відповідних розрахунків.

Раніше повідомлялося, що доплату до пенсії для пенсіонерів віком 70, 75 та 80 років отримають не всі категорії. Це залежатиме від розміру пенсії, яку вже отримує пенсіонер.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.02.2023 15:28