Фото: armyinform.com.ua

Чи будуть українські ТЦК працювати за кордоном: заява Міноборони

Українські територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не працюватимуть за кордоном та не вручатимуть повістки.

Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін, передає "Радіо Свобода".

"ТЦК за кордоном працювати не будуть. Міністерство оборони не може коментувати ті чи інші дії Міністерства закордонних справ. Це (вручення повісток за кордоном, — ред.) виглядає доволі нереальним", — сказав він.

За словами посадовця, після набуття чинності нового закону про мобілізацію всі військовозобов'язані чоловіки, в тому числі і за кордоном, матимуть можливість оновити військово-облікові дані, зокрема, і через електронний кабінет.

"Обов’язково їхати в Україну не треба, але якщо людина хоче захищати Батьківщину, хоче долучитися до Сил оборони, то, ясна річ, що варто приїжджати в Україну… Для тих, хто за кордоном, буде можливість зробити це (оновити військово-облікові дані, – ред.) в консульських установах, а також через електронний кабінет", — наголосив Лазуткін.

Водночас речник Міноборони зауважив, що електронний кабінет для військовозобов'язаних запрацює вже у червні.

"Там дуже багато питань, і в тому числі які стосуються технічних рішень, кібербезпеки. Процес йде, талановиті люди залучені до нього. Планується, що запрацює все червні (запрацює електронний кабінет, — ред.), і можна буде завантажити туди інформацію про себе, буде підтягуватися туди інформація з державних реєстрів. Таким чином, сервіс стане більш зручним для більшої кількості громадян, які вже звикли жити з допомогою смартфона, ноутбука, планшета", — сказав Дмитро Лазуткін.

Він також додав, що в електронному кабінеті військовозобов'язані матимуть змогу оновити дані про зміну місця проживання, зміну сімейного стану, бронювання та резервування. Натомість проходження військово-лікарської комісії в електронному кабінеті не передбачене.

Нагадаємо, раніше народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський заявив, що українцям, які перебувають за кордоном не вручатимуть повістки під час оновлення військово-облікових даних для отримання консульських послуг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.04.2024 12:55