Фото: armyinform.com

Чи можливі затримки виплат зарплат та пенсій у 2024 році: заява Шмигаля

У 2024 році українці отримуватимуть зарплати та пенсії вчасно. На соціальне фінансування у бюджет заклали 469 мільярдів гривень.

Таку заяву на прес-конференції зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. За словами посадовця, понад 30 соціальних зобовʼязань уряд виконує повною мірою. 

"З 1 березня цього року уряд втретє з початку повномасштабного вторгнення розпочав індексацію пенсій на 8%", — йдеться у заяві Шмигаля.

Яку зарплату нараховуватимуть чиновникам?

З 1 січня 2024 року уряд змінив правила нарахування заробітної плати чиновникам та заборонив отримувати надбавки до окладу, розмір яких перевищує 30%. Тобто сам оклад підвищать, проте це не допоможе втримати ринковий рівень зарплат. 

Таке рішення пов'язано з тим, що в Україні до 2024 року органи державної влади традиційно залишали частину посад вакантними. Це було близько 30 тисяч вакансій. Бюджет на них отримували, а потім розподіляли між іншими працівниками. Так вдалось компенсувати низькі оклади. Варто зазначити, що на деяких посадах надбавки сягали 260%.

Нагадаємо, Кабінет міністрів з 1 січня 2024 року підвищив розмір мінімальної заробітної плати бюджетникам. Виплати для українців зросли на 400 гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.03.2024 13:33