Фото: Facebook-сторінка Іллі Євлаша

Чим ЗСУ вдарили по луганському пункту управління росіян: відповідь Повітряних сил

Пункт управління рашистів у Луганську був атакований західними ракетами, які надали союзники. Внаслідок операції ліквідовано особовий склад та техніка ворога.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш. Він підкреслив, що Повітряні сили отримали від партнерів ракети SCALP та Storm Shadow, які зараз ефективно застосовуються на полі бою. 

"У тому числі вчора ви могли бачити одну із блискучих тонких операцій, коли наші пілоти вразили пункт управління в Луганській області, внаслідок чого був ліквідований особовий склад та техніка противника", — йдеться у заяві речника.

Євлаш наголосив, що Силам оборони потрібно більше ракет західного зразка, адже вони можуть вражати цілі росіян на більшій відстані. Йдеться про ракети SCALP, Storm Shadow і Taurus.

"Ці ракети досить добре допомогли б нам виконувати завдання та мати довгу руку для вражання ворожих об’єктів на тимчасово окупованій території нашої країни", — додав Ілля Євлаш.

Що відомо про удар по пункту управління угруповання росіян у Луганську

У тимчасово окупованому Луганську 13 квітня пролунали сильні вибухи. Згодом стало відомо, що під час атаки українські захисники успішно уразили пункт управління угруповання військ "Центр" ворога.

Хоча росіяни звинуватили Україну у нібито ракетному ударі по околиці Луганська та заявили, що ракетний удар буцімто був завданий у районі автовокзалу.

Інформації щодо втрат армії країни-агресорки внаслідок потужного удару українських воїнів поки немає.

Нагадаємо, вночі 13 квітня війська країни-агресорки вдарили по середмістю Куп’янська Харківської області. Внаслідок обстрілу постраждали двоє чоловіків.

Також 12 квітня російські окупанти завдали ракетного удару по п'ятиповерхівці у Костянтинівці. Внаслідок ворожої атаки поранення отримали троє мирних жителів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.04.2024 17:17