Фото: Рада нацбезпеки й оборони

Данілов повідомив, коли буде призначено нових заступників міністра оборони

Заступників міністра оборони призначать чи перепризначать на посаду одразу після повернення очільника відомства Рустема Умєрова із закордонного відрядження у США, куди він вирушив разом із президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов національного телемарафону. За його словами, на посаді зараз залишився лише перший заступник — генерал-лейтенант Олександр Павлюк, який за відсутності міністра відповідає за все, що відбувається у Міноборони.

"Це природно, що під час зміни керівництва змінюються заступники. Наскільки мені відомо, всі вони без винятку написали заяви про звільнення. Кабмін ці заяви розглянув. Я думаю, що найближчим часом, одразу після повернення міністра із закордонного відрядження, відбудеться призначення або перепризначення заступників", — зазначив Данілов.

Секретар РНБО зауважив, не бачить у такій ситуації "якусь катастрофу". Водночас Рустем Умєров зазначив, що звільнення заступників є складовою перезавантаження МОУ.

Нагадаємо, 18 вересня стало відомо, що Кабмін ухвалив розпорядження про звільнення заступників колишнього міністра оборони Олексія Резнікова. Йдеться про Володимира Гаврилова, Ростислава Замлинського, Ганну Маляр, Дениса Шарапова, Андрія Шевченка (заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції), Віталія Дейнегу (заступник міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації), Костянтина Ващенка (державний секретар Міністерства оборони України).

Раніше Рустем Умєров повідомляв, що у відомстві може з'явитися нова посада — військовий омбудсмен. Він займатиметься військовими потребами народу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.09.2023 05:29