Фото: pixabay

Деякі області накриють дощі з грозами: синоптик розповів, де зміниться погода на вихідних

На вихідних, 13 та 14 квітня, на території України очікується незначне зниження температури повітря. В деяких регіонах очікуються дощі, подекуди з грозами.

Про це повідомляє народний синоптик Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог".

"На вихідних очікується похолодання у більшості областей, місцями пройдуть дощі у супроводі гроз", — зазначив він.

Так, після аномально теплої, часом спекотної погоди, яка спостерігалася в Україні з перших днів квітня, температура повітря відчутно знизиться, особливо у денний час.

Температура вночі становитиме +5...+12°C, вдень стовпчики термометрів піднімуться до +16...+22°C. На Закарпатті та півдні країни очікується +20...+25°C. Вітер північно-західний з переходом на південно-західний, 7-12 м/с.

За прогнозом синоптика, поступове зниження атмосферного тиску та розвиток циклонічності над країнами Балтії та північною Європою підвищить ймовірність дощів, особливо у західних та північних областях України.

Місцями опади супроводжуватимуться грозами, дрібним градом та шквалистим посиленням вітру. Однак у центральних, східних та південних регіонах період сухої погоди продовжиться, тому тут збережеться найвищий рівень пожежної небезпеки.

Погода у Києві та області

У столиці у суботу, 13 квітня, буде хмарно з проясненнями. Вночі без опадів, вдень невеликий короткочасний дощ. Вітер західний, 7-12 м/с.

Температура по області вночі становитиме +7...+12°C, вдень повітря прогріється до +16...+21°С. У Києві вночі буде близько +10°С, вдень — +17...+19°С.

Нагадаємо, 9 квітня у Києві синоптики зафіксували одразу два температурні рекордиУ столиці середньодобова температура повітря перевищила кліматичну норму на 1,5°C.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.04.2024 18:30