Фото: соцмережі

Дітям загиблих добровольців з квітня суттєво підвищили виплати: на скільки і чи потрібно подавати нову заяву

З квітня поточного року діти загиблих добровольців отримуватимуть державну соціальну допомогу підвищеного розміру. Відповідне рішення ухвалив уряд ще у березні поточного року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики. Для отримання виплат не потрібно подавати заяв чи документів, адже вони здійснюватимуться щомісячно автоматично.

Так, з 1 квітня розмір виплат підвищено з 2361 гривні до 7800 гривень на одну неповнолітню дитину та до 6100 гривень — на кожну, якщо в сім’ї двоє і більше дітей.

"Виплата у таких розмірах буде здійснюватися щомісячно. Підвищення відбулось автоматично, додатково звертатись нікуди не потрібно", — зазначили у Мінсоцполітики.

У відомстві нагадали, що діти загиблих добровольців мають право на отримання пенсії у разі втрати годувальника, якщо загиблий тато чи мама мали необхідну кількість страхового стажу. Якщо ж страхового стажу на момент загибелі було недостатньо, дитині нараховується державна соціальна допомога.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні зросла мінімальна заробітна плата — тепер вона становить 8000 гривень (з 1 січня 2024 року вона становила 7100 гривень).

Крім цього, у квітні було проведено автоматичний перерахунок пенсій для 654 тисяч працюючих пенсіонерів з урахуванням оновленого страхового стажу. Також було здійснено підвищення пенсій для громадян старше 65 років, які мають повний стаж. Розмір пенсійної виплати вказаної категорії осіб має складати щонайменше 40% від мінімальної зарплати. Тобто у квітні така пенсія збільшилася з 2840 гривень до 3200 гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.04.2024 12:27