Володимир Путін і Реджеп Тайїп Ердоган. Джерело: росЗМІ

Ердоган привітав Путіна з "перемогою на виборах" і закликав до переговорів з Україною

Туреччина хоче стати посередником у процесі організації мирних переговорів між Україною та Росії. При цьому турецька влада готова на будь-яку роль у такому примиренні.

Про це заявив турецький президент Реджеп Тайїп Ердоган під час телефонної розмови з російським диктатором Володимиром Путіним. Слова Ердогана наводить Директорат із комунікацій адміністрації президента Туреччини в соцмережі Х.

"Наш президент пан Реджеп Тайїп Ердоган провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Президент Ердоган привітав президента Росії Путіна з перемогою на виборах", — йдеться в повідомленні.

Директорат із комунікацій додав: Ердоган вірить у те, що позитивний курс у турецько-російських відносинах продовжуватиметься в новий період "правління Путіна".

Він також наголосив, що Туреччина готова відігравати будь-яку роль посередника в поверненні за стіл переговорів в Україні.

Раніше, 8 березня, президент України Володимир Зеленський відвідав Туреччину. Під час зустрічі Ердоган запропонував запросити Росію на Глобальний мирний саміт до Швейцарії. Однак український лідер заявив, що не бачить причин запрошувати представників країни-агресорки.

Нагадаємо, що під час цього візиту Зеленський передав турецькому лідеру список українських полонених, яких утримує Російська Федерація. У переліку присутні репресовані кримські татари.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.03.2024 08:38