Фото: finbalance.com.ua

Фінляндія відправить Україні черговий пакет військової допомоги: названо суму

Фінляндії надасть Україні черговий пакет військової допомоги на суму 106 мільйонів євро. Він стане 21-им з початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомило фінське Міністерство оборони.

"Фінляндія надасть Україні більше допомоги у військовій техніці. Президент Республіки прийняв рішення з цього питання 21 грудня 2023 року на підставі пропозиції уряду", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це вже 21-ша партія військової допомоги, яку надала Фінляндії Україні. 

"Фінляндія прагне підтримувати Україну як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Загальна вартість пакетів оборонного обладнання, які ми постачаємо, зараз становить 1,6 мільярда євро", — заявив міністр оборони Антті Хакканен.

Водночас фінська сторона з оперативних причин та з метою забезпечення безпечного надання допомоги не надає додаткової інформації про те, що міститиме пакет. Також не розголошується спосіб та графік надання допомоги.

У відомстві додали, що ця додаткова допомога враховувала як потреби України, так і ресурсну ситуацію Сил оборони.

Нагадаємо, наприкінці листопада стало відомо, що Фінляндія планує збільшити допомогу для України 2024 року. Уряд країни вніс до парламенту відповідну пропозицію щодо доповнення проекту бюджету. Він пропонує збільшити на 95,7 мільйона євро граничний обсяг закупівель матеріальних засобів для Сил оборони України на період 2024-2028 років для покриття витрат на заміну закупівель 19 комплекту обладнання для України. За даними уряду, бюджетні наслідки на 2024 рік становитимуть 20,7 мільйона євро, внаслідок чого стелю мандата доведуть до 1 451 мільйона євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.12.2023 16:30