Фото: росЗМІ

Фінляндія запровадила нові вимоги до віз: що зміниться

Фінляндія запровадила нові вимоги до віз Шенгенської зони. Добова вимога до фінансового стану мандрівників зросла з 30 до 50 євро.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Фінляндії.

"З 1 січня 2024 року для короткострокового перебування мандрівник повинен мати 50 євро на день, проведений у Фінляндії, замість попередніх 30 євро", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця вимога до капіталу застосовується до поїздок тривалістю менш як 90 днів. Це підвищення пов'язане зі зростанням вартості життя.

Також з 1 січня країна починає застосовувати статтю 14.4 Візового кодексу Європейського Союзу, яка дозволяє запровадити зобов'язання щодо утримання та проживання.

"Після цього той факт, що громадянин Фінляндії або особа, яка проживає в країні з посвідкою на проживання, бере на себе зобов'язання фінансувати поїздку заявника на візу. Приймаюча сторона повинна заповнити форму зобов’язань щодо утримання як додаток до візової заяви", — пояснили у відомстві.

Нагадаємо, у Фінляндії на офіційному рівні виділятимуть українцям гроші на повернення додому. Відповідний пакет фінансової допомоги розробив уряд країни. Таке рішення набуло чинності 1 січня 2024 року. Розмір субсидії на добровільне повернення складає 5,3 тисячі євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.01.2024 04:24