Сергій Ребров. Джерело: Українська асоціація футболу

Футбольна збірна України на Олімпіаді: Ребров пообіцяв допомогу Ротаню

Керівники українського футболу й особисто головний тренер збірної України Сергій Ребров спробують переконати іноземні й українські клуби, зокрема "Динамо" та "Шахтар", відпустити гравців на Олімпіаду-2024.

Про це повідомила прес-служба Української асоціації футболу з посиланням на слова Сергія Реброва під час прес-конференції.

Збірна України вперше в історії кваліфікувалась на футбольний турнір Олімпійських ігор за підсумками виступу на молодіжному Євро-2023, де дійшла до півфіналу під керівництвом тренера Руслана Ротаня, який очолюватиме колектив й у Парижі. Олімпіада-2024 відбудеться з 24 липня по 10 серпня, тобто вже після старту кваліфікації у єврокубкові турніри, також у цей період традиційно розпочинається чемпіонат України. Тож наразі невідомо, чи відпустять клуби своїх провідних гравців на Олімпіаду.

За словами Сергія Реброва, який також є віце-президентом Української асоціації футболу, з клубами вестиметься діалог щодо участі футболістів в Іграх у Парижі. Він вважає, що представники Української прем’єр-ліги мають допомогти олімпійській команді.

"Я вважаю, що ми всі повинні допомагати Руслану Ротаню, щоб у нього була сильна команда. Ми вперше потрапили на Олімпіаду, не маємо такого досвіду, тож треба розмовляти. А з іншого боку, це час, коли "Динамо" та "Шахтар" гратимуть вирішальні матчі у кваліфікації єврокубків. Треба обговорити все з керівниками клубів, тренерами", — сказав Ребров.

Ребров додав, що Українська асоціація футболу проводитиме перемовини й з іноземними клубами, за які виступають декілька футболістів, які грали на Євро-2023, зокрема, Анатолій Трубін ("Бенфіка") та Михайло Мудрик ("Челсі").

"Для нас Олімпіада — дуже важливий турнір. Як і поява України на міжнародній арені. Важливо, щоб там була конкурентоспроможна команда. Ми спробуємо зробити все можливе, розмовлятимемо з нашими й іноземними клубами. Я вважаю, що й для них важливо, аби гравці "засвітилися" на такому форумі", — наголосив головний тренер національної збірної України з футболу.

Нагадаємо, нещодавно визначився календар матчів збірної України з футболу в Лізі націй сезону-2024/2025. Суперниками команди головного тренера Сергія Реброва стали збірні Чехії, Албанії та Грузії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 09.03.2024 09:04