Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Гучна подія в німецькому футболі: клуб з Леверкузена вперше в історії здобув чемпіонство

У неділю, 14 квітня, леверкузенський "Баєр" вперше у своїй історії став чемпіоном країни. Він переміг "Вердер" (5:0) та достроково здобув трофей у Бундеслізі.

За 29 зіграних турів підопічні Хабі Алонсо набрали 79 очок і стали недосяжними для основних конкурентів по чемпіонату — "Баварії" та "Штутгарта", у яких по 63 бали.

Для "Баєра" це дебютне чемпіонство в історії клубу. Леверкузенці п’ять разів вигравали "срібні" медалі. На оприлюдненому фото видно, як вболівальники "Баєра" після фінального свистка вибігли на поле, щоб разом з гравцями відсвяткувати чемпіонство клубу.

Фанати "Баєра"святкують чемпіонство клубу разом з командою

Фото: соцмережа X "Баєра"

Нагадаємо, нападник "Жирони" Артем Довбик забив гол в матчі 31-го туру Ла Ліги проти мадридського "Атлетіко". Це 17-й м'яч українця у 32 матчах за іспанську команду. Завдяки забитому голу Артем Довбик одноосібно очолив перегони бомбардирів Ла Ліги. У Джуда Беллінґема ("Реал") та Анте Будимира ("Осасуна") по 16 забитих м'ячів.

Недавно Артем Довбик забив два голи за "Жирону" в чемпіонаті Іспанії. Каталонська команда, за яку також виступає ще один українець Віктор Циганков, перемогла севільський "Бетіс" із рахунком 3:2.

Раніше стало відомо, що керівництво іспанського футбольного клубу "Жирона" прагне продовжити контракти з Артемом Довбиком і Віктором Циганковим, а також головним тренером команди Мічелом Санчесом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 14.04.2024 21:49