Денис Шмигаль. Джерело: armyinform.com

Кошти "Єдиних новин" не для ЗСУ: Шмигаль став на захист телемарафону

Переспрямування коштів із телемарафону на фінансування закупівлі дронів і пікапів для Збройних сил України є недоцільним. Адже реалізація єдиної інформаційної політики — один із пріоритетів України.

Таким чином прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відповів на петицію, яка зібрала на сайті уряду майже 30 тисяч підписів.

"Забезпечення інформаційної безпеки є частиною державної політики у сфері національної безпеки й оборони, а реалізація єдиної інформаційної політики — пріоритетним питанням національної безпеки", — заявив він,

За його словами, фінансування відповідних заходів є вагомою складовою протидії військовій агресії Російської Федерації проти України, зокрема, в інформаційному просторі.

"Відповідно, перерозподіл зазначених у петиції видатків шляхом їхнього спрямування на потреби інших складових сектору безпеки й оборони не є доцільним", — зазначив Шмигаль.

Він також додав, що уряд на системній основі здійснює роботу із залучення та спрямування фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів, зокрема, міжнародної допомоги, на задоволення потреб і підвищення спроможностей ЗСУ й інших складових сектору безпеки й оборони.

Нагадаємо, що рівень довіри громадян до телемарафону "Єдині новини" продовжує знижуватися. Станом на лютий інформацію з марафону вважали правдивою лише 36% опитаних. Відповідні дані опитування оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.04.2024 13:59