Фото: Ярослава Магучіх. Джерело – sport.ua

Магучіх здобула срібну медаль на чемпіонаті світу зі стрибків у висоту: яка планка підкорилась українці

У п'ятницю, 1 березня, українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх виборола срібну медаль чемпіонату світу в приміщенні. У Глазго їй підкорилась висота 1,97 метра.

Про це повідомляє Федерація легкої атлетики України.

Українка почала змагання з висоти 1.92 метра, а кожну висоту вона долала з першої спроби й на 1.99 виходила в статусі лідерки. Проте їй ця висота не підкорилася. 

При цьому одна з основних суперниць Магучіх, австралійка Нікола Оліслагерс, взяла висоту 1.99 з третьої спроби, що й принесло їй перемогу. Ліа Апостоловскі зі Словенії посіла третю сходинку з результатом 1.95 метра.

"Старт сезону був кращим, ніж його завершення. Насправді відчуття після змагань змішані. Але я рада медалі, адже кожна медаль важлива", — сказала Ярослава Магучіх після виступу.

Ярослава Магучіх взяла срібло на чемпіонаті світу зі стрибків у висоту у Глазго

Фото (c)Ulf Schiller/athletix.ch

Українка Юлія Левченко, яка також брала участь на чемпіонаті світу,  вирішила починати змагання зі стартової висоти — 1.84 метра, що легко їй підкорилася. Але це стало найкращим результатом Юлії на змаганнях і підсумкове дев'яте місце на турнірі.

Нагадаємо, зіркову українську легкоатлетку Ярославу Магучіх, яка спеціалізується на стрибках у висоту, визнали найкращою спортсменкою України 2023 року. Вона фактично не мала конкурентів у цьому рейтингу.

Цікаво, що априкінці жовтня українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх прокоментувала несподіване повідомлення підтримки від росіянки Марії Ласіцкене. Це сталося після тріумфу нашої легкоатлетки на чемпіонаті світу в США на другий рік російського повномасштабного вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 02.03.2024 06:50