Робота мобільних груп Сил оборони України. Джерело: Генштаб ЗСУ

Мобільні групи знищили всі "шахеди", якими Росія вночі атакувала Україну, — Повітряні сили

У ніч на вівторок, 16 квітня, російські окупанти атакували Україну дев’ятьма ударними безпілотниками типу Shahed-131/136. Сили оборони знищили всі дев’ять дронів.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що російські загарбники запускали ударні безпілотники з мису Чауда (тимчасово окупований Крим).

"Усі дев’ять "шахедів" знищено мобільними вогневими групами Повітряних сил і Сил оборони України в межах Херсонської, Миколаївської, Хмельницької, Полтавської, Черкаської та Дніпропетровської областей. Дякую за бойову роботу. Разом — до перемоги!" — наголосив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Цієї ночі у Хмельницькій області було гучно. Під час атаки ворожими дронами-камікадзе типу "Шахед" у регіоні лунали вибухи. У моніторингових групах зазначали, що ворожі безпілотники прямували у бік Старокостянтинова.

Нагадаємо, що 12 квітня з’явилися статистичні дані, згідно з якими, від початку 2024 року війська країни-агресорки випустили по Україні близько тисячі ракет, близько 2,8 тисячі дронів і майже сім тисяч керованих авіабомб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.04.2024 07:37