На фото: Олександр Павлюк. Джерело: Facebook

На "Рамштайні" союзники самі пропонували надати Україні далекобійну зброю, — Міноборони

На останньому засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") у Брюсселі союзники самі говорили про необхідність надати України далекобійну зброю.

Про це заявив начальник Управління преси та інформації Міністерства оборони України молодший лейтенант Ілларіон Павлюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"На цьому "Рамштайні" партнери самі говорили про необхідність надати Україні зброю глибинного ураження. У нас є повне розуміння, що це надзвичайно важлива частина боротьби та знекровлення нашого ворога", — зазначив він.

На думку Павлюка, така зброя дозволить українським військовим завдавати ударів по логістичних шляхах рашистів, складах і командних пунктах на тимчасово окупованих територіях України.

"Наші партнери добре розуміють, що це потрібно і яке саме озброєння потрібне", — наголосив посадовець.

Варто зазначити, що союзники України зустрілися у форматі "Рамштайн" 14 лютого. На засіданні партнери обговорили низку важливих питань, які посилять безпеку нашої держави. Йшлося, зокрема, про посилення протиповітряної оборони, дронів і артилерійських систем. За словами міністра оборони України Рустема Умєрова, союзники провели плідні перемовини в рамках Коаліції спроможностей. 

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив в інтерв’ю телеканалу RTP, що якщо країни Заходу не збільшать постачання зброї в Україну, то ситуація на фронті ускладниться. За теперішньої ситуації на фронті потрібно якомога більше зброї для протистояння агресії Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.02.2024 14:56