Фото ілюстративне зі соцмереж

На території Німеччини виявили понад 160 українських дітей, викрадених Росією

У співпраці з німецькими колегами українські правоохоронці встановили на території Німеччини 161 українську дитину. Їх раніше викрала Росія.

Про це повідомив голова Національної поліції України Іван Вигівський під час зустрічі в Берліні з президентом Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини Гольгером Мюнхом.

"Завдяки нашій співпраці з правоохоронними органами Німеччини за напрямом документування воєнних злочинів Російської Федерації, а саме депортації та примусового переміщення українських дітей, встановлено місцезнаходження в Німеччині 161 української дитини, які розшукувались як примусово переміщені на тимчасово окуповані території або депортовані до Росії та Білорусі", — поінформував Вигівський.

Він зупинився також на проблемі всіх воєнних злочинів, скоєних російськими загарбниками на території України та задокументованих Національною поліцією України. Київ розраховує на допомогу партнерів у притягненні російських воєнних злочинців до відповідальності як в українських судах, так і в судах інших країн, а військово-політичне керівництво — у Міжнародному кримінальному суді та Спеціальних трибуналах.

"Ми зацікавлені у спільних діях з нашими німецькими партнерами як на двосторонній основі, так і під егідою Європолу", — зазначив голова Нацполіції.

Він наголосив на плідній співпраці з німецькими колегами щодо документування і збору доказів. Сторони обговорили підтримку з боку європейських партнерів у питанні внесення до Шенгенської інформаційної системи (SIS) відомостей щодо російських воєнних злочинців.

Гольгер Мюнх та Іван Вигівський. Джерело: Facebook-сторінка Національної поліції України

Гольгер Мюнх та Іван Вигівський. Джерело: Facebook-сторінка Національної поліції України

Нагадаємо, минулого тижня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що з окупованої території України вдалося повернути ще двох дітей. Серед них восьмирічний хлопчик-сирота.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.04.2024 08:56