Олег Гладковський. Джерело: УНІАН

НАБУ оголосило в розшук екс-заступника секретаря РНБО: у чому його підозрюють

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило у розшук колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) Олега Гладковського. Його звинувачують у зловживаннях при закупівлі автомобілів для армії.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Вказується, що він спільно з екс-заступником міністра оборони та директором департаменту Міністерства оборони обвинувачується в організації закупівлі в межах державного оборонного замовлення вантажних автомобілів підвищеної прохідності за незаконно збільшеними цінами. Сума завданих збитків державі становить понад 17 мільйонів гривень.

Відомо, що 19 жовтня 2019 року ВАКС заарештував першого екс-заступника секретаря РНБО з альтернативою внесення 10,6 мільйона гривень застави. 21 жовтня 2019 року за Олега Гладковського внесли заставу.

У березні 2022 року суд змінив йому запобіжний захід на особисте зобов'язання. Заставу перерахували для ЗСУ. Після цього, обвинувачений перестав з'являтись на судових засіданнях. За інформацією НАБУ та САП Гладковський виїхав за кордон. Відтак, екс-заступника секретаря РНБО оголосили в розшук.

Фото: НАБУ

Нагадаємо, у листопаді минулого року Вищий антикорупційний суд заочно заарештував сина колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря. Йому інкримінують розкрадання 13 мільйонів гривень і подальше відмивання коштів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.04.2024 18:20