Фото: b1t\X

NAVI: що відомо про кіберспортсменів, які здобули чергову перемогу для України

Українська кіберспортивна команда Natus Vincere (NAVI) стала першим чемпіоном з Counter-Strike 2. Турнір відбувався в Копенгагені. У гранд-фіналі змагання українська команда перемогла північноамериканських опонентів FaZe Clan.

Що відомо про Natus Vincere

Natus Vincere, скорочено NAVI — українська кіберспортивна організація. Вона була створена у 2009 році Ідейним натхненником і першим спонсором організації став казахський меценат Мурат "Arbalet" Жумашевич, який підтримував NAVI до жовтня 2011 року.

Склад команди

За ініціативи Жумашевича, Сергій "starix" Іщук зібрав команду з Counter-Strike 1.6. У неї також увійшли:

  • Данило "Zeus" Тесленко;
  • Єгор "markeloff" Маркелов;
  • Арсеній "ceh9" Триноженко;
  • Іоанн "Edward" Сухарєв.

Менеджером складу став Олександр "ZeroGravity" Кохановський.

У кінці 2012-го склад із CS 1.6 перейшов у CS:GO. Єгор "markeloff" Маркелов і Арсеній "ceh9" Триноженко покинули команду в 2013 році. Сергій "starix" Іщук від 2015 до 2017 року виступав її тренером. Єгор "flamie" Васильєв приєднався до клубу в 2015-му.

Актуальний склад команди:

  • Єгор "flamie" Васильєв;
  • Олександр "s1mple" Костильов;
  • Денис "electronic" Шаріпов;
  • Кирило "Boombl4" Михайлов;
  • Ілля "Perfecto" Залуцький.

Запасним гравцем виступає Валерій "B1T" Ваховський.

Українська команда NaVi

Фото: Telegram Natus Vincere

Перемоги NAVI

Організація має команди в різних ігрових дисциплінах, зокрема: Dota 2, Counter-Strike, PUBG, PUBG Mobile, Apex Legends, League of Legends, Rainbow Six Siege, Fortnite, Call of Duty, FIFA, Hearthstone, Halo, Starcraft II, Rocket League, Heroes of the Storm, Quake Champions, Valorant, Brawl Stars, Wild Rift, Free Fire, Mobile Legends: Bang Bang, Arena FPS, World of Tanks.

Команда стала першою в історії кіберспорту, яка перемогла у трьох головних турнірах з Counter Strike за один рік — World Cyber Games 2010, Intel Extreme Masters та Electronic Sports World Cup.

Зокрема, у 2011 році організація виграла найбільший турнір по грі Dota 2 — The International. У 2021 році команда Na'Vi по Counter-Strike: Global Offensive перемогла на мейджор-турнірі — PGL Major Stockholm. Також у 2021 році команда виграла Intel Grand Slam, сумарно отримавши за рік понад 2 000 000 доларів призових.

У 2015 році CS:GO-команда виграла прем'єрний сезон ESL Pro League. 2016-й почався з перемог на DreamHack ZOWIE Leipzig 2016 і Counter Pit Season 2. Далі була перемога на ESL One: New York 2016.

У 2019-му була перемога на StarSeries & i-League CS:GO Season 7, а в наступному році склад зайняв перше місце на IEM Katowice 2020. 2021 рік почався для команди із перемоги на BLAST Premier: Global Final 2020.

Найбільшими досягненнями колективу з PUBG стали: четверте місце на PUBG Global Invitational 2018 – FPP, друге місце на PUBG Europe League 2019 – Phase 2, третє місце на GLL Grand Slam: PUBG Classic і шосте місце на PUBG Global Championship 2019.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що керівництво іспанського футбольного клубу "Жирона" прагне продовжити контракти з Артемом Довбиком і Віктором Циганковим, а також головним тренером команди Мічелом Санчесом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 01.04.2024 09:59