Фото: Офіс президента

"Не повинна перетворитися на розтягнутий конфлікт": президент Фінляндії зробив гучну заяву щодо війни в Україні

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо заявив, що міжнародна спільнота має зробити все належне, аби не допустити перетворення війни в Україні на тривалий конфлікт.

Відповідну заяву фінський лідер зробив під час виступу на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку, передає "Укрінформ".

"Хоча війна проти України, вона стосується нас усіх як з практичної точки зору, так і з погляду принципів. Вона має серйозні глобальні наслідки. Війна в Україні не повинна перетворитися на один із багатьох розтягнутих конфліктів, які ми бачимо зараз у світі. В інтересах усіх нас досягти миру, що поважатиме суверенітет і територіальну цілісність України. Він мусить бути об’єктивним", — сказав Нііністьо.

Президент Фінляндії також зауважив, що його країна "підтримує зусилля України із досягнення справедливого й тривалого миру".

"Утім, це не може бути справою лише України, оскільки необхідна якомога ширша міжнародна участь", — зазначив він.

Водночас Нііністьо вважає, що "справедливе завершення війни необхідне не лише українцям, воно може також допомогти знизити напруженість у ширшому масштабі".

Нагадаємо, раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефір заявив, що будь-який компроміс з Російською Федерацією призведе до нової війни у майбутньому. Такий формат відносин з агресором матиме катастрофічні наслідки для міжнародного права.

Своєю чергою Китай знову закликав Україну та Росію до мирних переговорів і заявив, що готовий підтримувати всі ініціативи для врегулювання "української кризи". Проте вони мають базуватися на дипломатичних заходах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.09.2023 22:55