Пожежа у Джанкої. Скріншот з відео

Неспокійна ніч в окупованому Джанкої: повідомляють про вибухи й пожежу біля аеродрому (відео)

У ніч на середу, 17 квітня, у тимчасово окупованому Джанкої, що на півночі Криму, лунали вибухи й виникла пожежа в районі місцевого військового аеродрому.

Про це повідомляє російський Telegram-канал ASTRA. На фото, які публікують у мережі, видно, як піднімається вогонь та густий дим.

Станом на зараз про причини та наслідки кількох вибухів у окупованому місті невідомо.

Зазначимо, що на військовому аеродромі в Джанкої базується 39-й гелікоптерний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС і ППО Південного військового округу РФ у складі трьох авіаційних ескадрилій.

Джанкой на мапі

Джанкой на мапі. Джерело: GoogleМaps

Рашисти з початку повномасштабного вторгнення Україну перетворили Джанкой у Криму на логістичний центр та військову базу. Там вони розмістили поряд із цивільною інфраструктурою важку техніку та встановили потужний вузол системи ППО. Партизани повідомляли, що на аеродромі Джанкоя додатково розміщені зенітно-ракетні комплекси, які не замасковані.

Нагадаємо, взимку цього року партизанський рух "Атеш" повідомляв про перекидання росіянами живої сили до Джанкою. За їхніми даними, це свідчить про значні втрати особового складу росіян на війні, який необхідно заповнити.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.04.2024 05:35