Фото ілюстративне. Джерело: armyinform.com.ua

Окупанти після тривалої паузи вивели в Чорне море ракетоносії: скількома "Калібрами" може атакувати ворог

У п'ятницю, 26 квітня, війська держави-терористки вивели у Чорне море на бойове чергування два ракетоносії. Сумарний залп "Калібрів" — до восьми ракет.

Про це повідомили Сили обороги Півдня України.

"Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне море два підводні ракетоносії. Сумарний залп "Калібрів" — до восьми ракет", — йдеться у повідомленні.

За даними військових, решта ворожих кораблів перебувають у пунктах базування.

"Будьте уважні до сигналів повітряних тривог. Оперативно переходьте в укриття, не нехтуйте власною безпекою!" — попереджають громадян Сили оборони Півдня України.

Варто зазначити, що 26 квітня речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявив, що останні декілька днів рашисти взяли "паузу" в обстрілах України: ймовірно, що окупанти можуть готуватися до нових атак.

"Це може бути пов'язано з різними причинами. Це може бути затишшя перед підготовкою якогось більш масованого дійства або відстежування та вичікування кроку з нашої сторони", — зазначив Євлаш.

Також він не оминув увагою той факт, що у четвер, 25 квітня, тричі по всій країні оголошували масштабну повітряну тривогу через зліт МіГ-31К. За його словами, зліт таких винищувачів не завжди означає підготовку до атак. Ймовірно, це може бути передислокація або патрулювання.

Скільки ракет та дронів Росія випустила по Україні від початку повномасштабного вторгнення

Російська армія від початку повномасштабного вторгнення атакувала Україну 3 974 ракетами та 5 126 ударними безпілотниками-камікадзе. Протиповітряна оборона знищила 50% ворожих ракет і понад 80% безпілотників. Загалом з 24 лютого 2022 року ворог випустив по Україні 9100 ракет та ударних дронів. 

Українська протиповітряна оборона збила 50% ворожих ракет з 2022 року. Так, за весь рік Росія випустила по Україні 3 974 ракети, з яких 1 985 були збиті. Також протягом усього періоду повномасштабної війни Повітряні сили збили 85% російських бойових дронів — це 4 363 безпілотників із 5 126 запущених. Найбільше ворожих "дронів-камікадзе" було знищено у грудні 2023 року.

Нагадаємо, 25 квітня російські окупанти здійснили масовану атаку по залізничній інфраструктурі Донецької, Харківської та Черкаської областей. Внаслідок ворожого обстрілу загинуло троє працівників "Укрзалізниці".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 18:25