Олімпіада в Пхенчхані: легенди, юні таланти і нові рекорди

26 ЛЮТОГО 2018 15:48

Чим запам'ятаються Олімпійські ігри в Пхенчхані?  

Паула Вілаплана, euronews: «Майже три тижні змагань, і ось Олімпійські ігри підійшли до кінця. Спортсмени, які стали легендами, юні таланти і нові рекорди - здається, за цей час глядачі побачили все, що тільки можна. І тепер ми представляємо вам добірку кращих моментів Зимових Олімпійських ігор в Пхенчхані».  

Як повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News,  Шон Уайт - справжній король хафпайпа. Американець став першим сноубордистом, який виграв «золото» на трьох Олімпіадах.   

12 років тому він обійшов всіх суперників у Турині, а потім повторив свій успіх в Ванкувері. У Пхенчхан Уайт приїхав в статусі фаворита - і не підвів своїх уболівальників.  

Біатлоніст Мартен Фуркад - найтитулованіший французький спортсмен в історії Ігор. Тепер він п'ятиразовий олімпійський чемпіон. Найбільш «урожайними» для Фуркада стали якраз Ігри в Пхенчхані - три «золота» за два тижні: у гонці переслідування, мас-старті і змішаній естафеті.  

Своє ім'я в історію Олімпійських ігор вписала чеська спортсменка Естер Ледецкі. У Пхенчхані вона завоювала «золото» в двох абсолютно різних дисциплінах - в паралельному гігантському слаломі і гірськолижному супергіганті. До Ледецкі таке не вдавалося нікому.  

На рахунку норвезької збірної - 39 медалей: 14 золотих, 14 срібних і 11 бронзових. Норвежці побили рекорд, який вісім років тому встановили американці на Іграх у Ванкувері. Збірна США тоді заробила 37 нагород.  

Хлоя Кім - наймолодша сноубордистка, яка виграла Олімпійські ігри. Американці всього 17 років, але, незважаючи на юний вік, вона довела, що серед жінок їй немає рівних в хафпайп.  

Російська фігуристка Аліна Загітова встановила рекорд в короткій програмі, але вона не набагато обійшла Євгенію Медведєву. Визначитися все повинно було за підсумками довільної програми. Але тут обидві фігуристки набрали рівну кількість балів, і невелика перевага, яку отримала Загітова в перший день, стала вирішальною. «Під завісу» Олімпіади ще одне «золото» впало в російську скарбничку завдяки збірній з хокею.  

Паула Вілаплана, euronews: «У будь-якій історії є темна сторона. На жаль, у випадку з Олімпіадою проблема все та ж. Над Пхенчханом нависла тінь допінгу. Російські атлети на цих Іграх виступали під нейтральним прапором через допінг-скандал. І ось проби двох спортсменів з Росії дали позитивний результат. Хтось навіть позбувся нагороди».  

«Бронза» Олександра Крушельницького і Анастасії Бризгалової стала першою олімпійською медаллю в історії російського керлінгу. Але зберегти нагороду не вдалося. Допінг-тест виявив в організмі Крушельницького сліди мельдонію. При цьому концентрація препарату говорить про одноразове вживання забороненої речовини.  

У боротьбі за третє місце в дабл-міксті Крушельницький та Бризгалова обіграли норвежців, але в підсумку їм довелося віддати свою нагороду суперникам.  

«Як ви знаєте, був виявлений позитивний випадок. Я скажу те ж, що говорив і раніше. Дуже сумно, коли таке відбувається», - сказав тоді представник МОК Марк Адамс.  

Пізніше навколо російських атлетів розгорівся ще один скандал.   

Позитивний результат дав допінг-тест бобслеїстки Надії Сергєєвої. В її аналізах були виявлені сліди триметазидину.   

Спортсменка сама визнала провину і відмовилася від розтину проби «Б».   

У Пхенчхані Надія Сергєєва і Анастасія Кочержова фінішували 12-ими в змаганнях двійок. Пізніше їх результати були анульовані.

 

Спорт, 26.02.2018 15:48