Фото: U.S. Embassy in Ukraine

Підготовка до "Рамштайну": Резніков і Остін провели переговори

Міністр оборони України Олексій Резніков провів переговори зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном. Лідери обговорили наступне засідання у форматі "Рамштайн".

Про це повідомив речник Пентагону генерал Пет Райдер.

Зазначається, що міністри домовилися про те, що наступна зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться в онлайн-режимі 25 травня. Вона буде зосереджена на підтримці можливостей бронетехнічного маневру України та зміцненні протиповітряної оборони України проти продовження жорстоких дій Росії.

"Міністр Остін також надав оновлену інформацію про нещодавні зусилля США щодо допомоги у сфері безпеки. Обидва лідери пообіцяли підтримувати тісний контакт", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у п'ятницю, 21 квітня, відбулася чергова зустріч союзників України у форматі "Рамштайн". Це вже одинадцята зустріч союзників, на якій узгоджують постачання майбутньої допомоги Україні. Перша зустріч відбулася рік тому — 26 квітня 2022 року. Країни-партнери поки що не готові надати ЗСУ потрібні винищувачі, про необхідність яких уже не перший місяць говорить військово-політичне керівництво. Однак на "Рамштайні" вдалося домовитися про виділення додаткових коштів для підтримки Збройних сил України, а також про постачання нової військової техніки та палива для неї.

Раніше видання Politico повідомляло, що останнім часом у групі "Рамштайн" виникли певні розбіжності, зокрема щодо того, чи потрібно і коли відправляти західні винищувачі в Україну, а також щодо затримок з постачанням деяких озброєнь. Насамперед це стосується німецьких та іспанських танків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.05.2023 07:32