Фото: ФК Шахтар Донецьк

"Полісся" претендує на колишнього тренера "Шахтаря"

Колишній тренер "Шахтаря" Патрік ван Леувен може очолити "Полісся". Найближчим часом житомирський клуб відправить у відставку чинного наставника Юрія Калитвинцева.

Про це повідомляє Sport.ua.

За інформацією ТаТоТаке, керівництво "Полісся" незадоволене серією без перемог команди, яка налічує вже шість матчів поспіль. Причому останні два поєдинки клуб із Житомира програв, поступившись на своєму полі ЛНЗ та "Олександрії".

Sport.ua наголошує, що найближчим часом "Полісся" повідомить про відставку Калитвинцева офіційно. Наразі виконувач обов’язків головного тренера буде Сергій Шищенко, який тренує друголіговий "Звягель". Проте його не розглядають, як головного тренера після відходу Калитвинцева.

Кар'єра ван Леувена в УПЛ

Патрік ван Леувен є одним із фаворитів у власника "Полісся" Геннадія Буткевича. В минулому сезоні нідерландець здобув із "Зорею" бронзові медалі в УПЛ, після чого став головним тренером "Шахтаря", замінивши Ігоря Йовічевіча.

Втім у донецькому клубі нідерландець не затримався і вже 16 жовтня 2023 року, на 106-й день після призначення, яке офіційно відбулося 3 липня, його було звільнено. Таким чином Ван Леувен встановив антирекорд серед постійних головних тренерів на чолі "Шахтаря" в історії клубу щонайменше за часів незалежності. При цьому цікаво, що останнім офіційним матчем ван Леувена на чолі "гірників" став переможний матч у Лізі чемпіонів з "Антверпеном" на виїзді (3:2). Загалом на чолі донецького клубу ван Леувен провів 12 матчів в усіх турнірах, з яких сім виграв, три зіграв внічию і два програв ("Порту" і "Ворсклі").

Співпраця Усика з "Поліссям": що відомо

У липні 2023 року стало відомо, що чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі за версіями WBA-Super, WBO, IBF та IBO Олександр Усик повертається в український футбол. 36-річний боксер підписав однорічну офіційну угоду щодо футбольної співпраці із житомирським колективом. Усик вибрав для себе 17-й ігровий номер.

Варто відзначити, що Усик уже грав за "Полісся": у лютому 2022 року в рамках Winter Cup 2022 боксер виходив на заміну, після чого Олександр заявив про бажання спробувати свої сили в Українській Прем'єр-лізі у складі житомирського клубу.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що футбольний клуб "Полісся" планує побудувати футбольний стадіон у Житомирі. Він повинен вміщати 10 тисяч глядачів. Майбутній стадіон зможе використовуватися як мультифункціональна арена для проведення концертів та кіберспортивних заходів. Проект планували презентувати навесні 2024 року. Наразі команда грає свої домашні матчі на Центральному міському стадіоні "Полісся", який вміщує трохи менше ніж шість тисяч глядачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 11.03.2024 18:07