Фото: mil.in.ua

Польща подвоїть фінансовий внесок в чеську ініціативу для закупівлі боєприпасів Україні

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що його країна подвоїть фінансовий внесок в чеську ініціативу, щодо закупівлі боєприпасів для України. 

Про це повідомляє Bloomberg.

Відомо, що під час виступу перед журналістами Сікорський зі своїм латвійським колегою Кріш'янісом Каріньшем відмовився коментувати конкретні обсяги фінансування, які Польща виділить на чеську ініціативу.

Видання вказує, що артилерійські боєприпаси зараз серед найважливіших потреб українських захисників, оскільки їхнє використання дає змогу стримати наступ ворога.

Зазначимо, у лютому президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна знайшла 800 тисяч артилерійських боєприпасів на військові потреби України: півмільйона калібру 155 міліметрів і 300 тисяч калібру 122 міліметри. Однак для їхньої закупівлі знадобилися кошти. Ініціативу підтримали Німеччина, Латвія, Литва, Нідерланди, Данія, Канада, Франція й інші країни. Днями Павел заявив, що союзники вже знайшли майже всі необхідні кошти для закупівлі анонсованої партії.

Нагадаємо, що Португалія виділить 100 млн євро на снаряди для України в межах чеської ініціативи. В Міністерстві оборони Португалії зауважили, що ця фінансова допомога, є доповненням до військової підтримки, яку Португалія надає Україні з першої години вторгнення Росії. Як повідомив міністр закордонних справ Словенії Ян Ліпавський, в рамках ініціативи уряд його країни виділить на закупівлю снарядів для України один мільйон євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.03.2024 15:26