Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

ППО знищила вночі дві ракети та розвідувальні дрони: зведення Повітряних сил

У ніч на 20 квітня російські загарбники атакували Україну балістикою, керованими та авіаційними ракетами. У підсумку Сили оборони знищили дві ракети Х-59/Х-69 та три розвідувальні безпілотники.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України у своєму зведенні.

Військові зазначили, що росіяни здійснили атаку по Україні трьома балістичними ракетами "Іскандер-М", двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із Бєлгородської області — РФ, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 з акваторії Чорного моря.

"Засобами зенітних ракетних військ Повітряних сил знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69. Також на південному напрямку знищено три розвідувальні БпЛА — два "Орлан-10" та один "Суперкам", — йдеться у зведенні Повітряних сил.

Робота ППО України 20 квітня

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, в суботу вранці, 20 квітня, в Одесі прогримів вибух. Перед цим у регіоні було оголошено про загрозу ракетної атаки.

Раніше повідомлялось, що вночі 20 квітня у Запоріжжі було гучно: у місті під час повітряної тривоги пролунав вибух. У низці областей оголошували ракетну небезпеку. Близько о пів на п'яту ранку в командуванні Повітряних сил ЗСУ заявили про фіксацію активності ворожої тактичної авіації на північно-східному та східному напрямках. Військові попередили про загрозу застосування противником авіаційних засобів ураження. Вже о 04:52 у Повітряних силах заявили, що була помічена ворожа керована авіаційна ракета, імовірно Х-59, яка летіла у напрямку Полтавської області. Згодом військові уточнили, що ця ракета змінила курс на Дніпро.

Також у ніч на 20 квітня силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено російський розвідувальний БпЛА. У Миколаївському районі 19 квітня о 13:03, 13:05, 14:17 та 20 квітня о 06:21 ворог завдав артилерійських обстрілів по території Куцурубської громади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.04.2024 09:29