Фото: соцмережі

Правоохоронці з обшуками навідалися зранку до Києво-Печерської лаври

Зранку у п'ятницю, 9 лютого, співробітники Служби безпеки України прийшли з обшуками на територію Києво-Печерської лаври.

Про це повідомляє hromadske із посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

Зазначається, що СБУ навідалася до священнослужителя, який координував постановні акції протесту під час повернення майна Лаври державі. 

Перед цим про прибуття до Лаври спецпризначенців повідомляв у Telegram-каналі адвокат монахів Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Микита Чекман.

"Щойно повідомили, що до Києво-Печерської Лаври прибули працівники СБУ з метою проведення обшуку", зазначив адвокат у повідомленні, опублікованому о 06:07.

Додамо, станом на 8 січня 2024 року ще три будівлі Києво-Печерської лаври залишалися забарикадованими невідомими людьми. 

Нагадаємо, Комісія Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" 12 вересня повернула 63-й та 64-й корпуси на території Нижньої лаври у державне користування.

Також Верховний суд залишив в силі рішення попередньої інстанції щодо повернення Миколаївського собору Кременецько-Почаївському історико-архітектурному заповіднику (Тернопільська область).

Варто відзначити, що вже з 15 листопада Києво-Печерська лавра перейшла на новоюліанський календар, який є основним для Православної церкви України (ПЦУ). Відповідне рішення було прийнято "на чисельні прохання" парафіян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.02.2024 10:39