Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

Прикордонники затримали "хитруна", який виїжджав з України під виглядом "таджика" з трьома дружинами та трьома дітьми

Прикордонники затримали українця, який нібито має трьох дружин і трьох дітей. До того ж у нього виявили підроблені документи про те, що він "таджик".

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

"Чоловік прямував до Словаччини рейсовим автобусом "Свалява — Кошице" через пункт пропуску "Ужгород". На контроль разом із паспортом громадянина України для виїзду за кордон він надав три свідоцтва про народження дітей — громадян Таджикистану", — йдеться в повідомленні.

Під час опитування чоловік сказав, що за національністю він таджик і до приїзду в Україну проживав у Таджикистані. Там, за його словами, має двох дружин, з якими перебуває у цивільному шлюбі та від яких має трьох дітей. 2022 року він начебто приїхав до Києва та після одруження з українкою набув громадянства України.

Однак, перевіряючи документи багатогранного чоловіка, у свідоцтвах про народження "його" дітей прикордонники виявили ознаки підробки. Зокрема, інспектори встановили, що оригінальні дані у всіх трьох документах витравлено хімічною речовиною, а зверху нанесено новий текст.

"На місце події викликали працівників Нацполіції. Підроблені документи вилучила слідчо-оперативна група. На адресу Нацполіції скерували повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за статтею «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів", — підсумували в Державній прикордонній службі України.

Джерело: Держприкордонслужба України

Джерело: Держприкордонслужба України

Нагадаємо, що декілька днів тому українські прикордонники затримали двох "плавців", які хотіли перетнути Тису з дитячими рятувальними жилетами. При цьому вони заплатили за таку "послугу" по одній або дві тисячі євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.03.2024 15:54