Фото: ДБР

Продаж інформації з державних баз даних щодо топ-чиновників: ДБР встановило ще одного фігуранта

Працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії зі Службою безпеки України повідомили про підозру ще одному фігуранту у справі роботи "детективного агентства". Воно торгувало інформацією з державних баз даних. 

Про це повідомляє прес-служба ДБР. Зазначається, що клієнти, зокрема "цікавились" особистими даними міністрів Кабінету міністрів України. За даними слідства, фігурантом скандальної справи виявився також колишній працівник правоохоронного органу, який був знайомий з обома учасниками схеми.

"Він виступав посередником між засновником агенції та чинним правоохоронцем та спонукав останнього до активізації "вигідного співробітництва", — йдеться у повідомленні.

Фото: ДБР

Справа щодо торгівлі інформацією з державних баз: що відомо

11 вересня цього року Бюро викрило роботу приватної агенції з надання детективних послуг. Про підозру було повідомлено колишньому правоохоронцю, який заснував структуру після звільнення у запас та чинному працівнику правоохоронного органу: він безпосередньо діставав інформацію з державних баз даних. Через чати та групи у месенджерах зловмисники знаходили клієнтів, які були готові платити за приватну інформацію щодо адрес проживання, номерів автомобілів і мобільних телефонів громадян, а також відомості про перетин держкордону.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом Генпрокурора зібрала доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного народного депутата Нестора Шуфрича. Йому повідомлено про підозру у державній зраді.

Також 24 липня ДБР повідомило нардепу від ОПЗЖ Олександру Пономарьову про підозру у держзраді. Слідство з'ясувало, що він добровільно пішов на співпрацю з агресором. Тепер нардепу загрожує до 15 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що Печерський суд Києва 1 серпня обрав запобіжний захід екс-нардепу від фракції "Опозиційна платформа — За життя" Вадиму Рабіновичу. За клопотанням Державного бюро розслідувань його заочно взяли під варту. Депутату України повідомлено про підозру у державній зраді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.09.2023 19:24