Фото: Офіс президента

"Пройшлися по всіх питаннях оборони": Зеленський провів координаційну нараду на Сумщині

У середу, 27 березня, президент Володимир Зеленський відвідав Сумщину із робочим візитом. Під час поїздки очільник держави провів в області координаційну нараду щодо безпекової та соціально-економічної ситуації.

У своєму вечірньому відеозверненні гарант розповів, що у ході наради було обговорено низку важливих питань, які стосують безпекового та економічного секторів.

"Провів тривалу координаційну нараду. Пройшлися і з питань внутрішньої безпеки в області — від укриттів до протидії злочинності, — і по всіх питаннях оборони. Дуже предметно — щодо економіки та соціальної ситуації", — наголосив президента.

Зеленський додав, що на сьогодні спільне завдання уряду, обласної влади та керівників громад — дати всі можливості, щоб у Сумській області були робочі місця, щоб працював соціальний захист, щоб були надійні надходження до бюджету.

Водночас в Офісі президента уточнили, що під час наради представники військового командування доповіли президентові про оперативну обстановку, захист українсько-російської ділянки державного кордону, облаштування оборонних рубежів, протиповітряний захист області.

До того ж учасники наради приділили окрему увагу евакуації населення з небезпечних районів та підтриманню порядку на цих територіях. У сфері інформаційної безпеки на Сумщині триває робота зі збільшення покриття українським ефірним сигналом та блокування російської пропаганди.

"Президент дав доручення відповідним органам, зокрема Фонду державного майна, створити умови для повернення підприємств до нормальної роботи", — зауважили в ОП.

Крім того, за даними прес-служби президента, під час засідання йшлося про протидію ворожим диверсійно-розвідувальним групам, незаконному обігу зброї та заборонених речовин, боротьбу із шахрайством, зокрема щодо українських військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час робочої поїздки на Сумщину Володимир Зеленський відвідав військовий госпіталь та поспілкувався з пораненими захисниками і вручив їм державні нагороди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.03.2024 19:33