Фото ілюстративне. Джерело: ДСНС

Ракетний удар по Харкову: пошкоджено щонайменше 10 будинків, зросла кількість поранених

У вівторок, 16 січня, ввечері російські окупанти знову атакували Харків. Унаслідок обстрілу зросла кількість постраждалих, одна людина у важкому стані.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов та мер міста Ігор Терехов.

Синєгубов зазначив, що окупанти завдали ударів по Харкову двома ракетами. Попередньо — С-300.

За словами Терехова, станом на зараз відомо про пошкодження у щонайменше десяти житлових будинках.

"Удар по центру Харкова носить виключно терористичний характер. Зранку департамент ЖКГ продовжить обстеження периметра сьогоднішнього обстрілу, і буде уточнена інформація", — написав мер у своєму Telegram-каналі.

Відомо про 17 постраждалих на цей час, з яких один — важкий. Рятувальники продовжують розбирати завали. Зазначимо, що годину тому повідомлялося про 16 постраждалих, серед яких двоє — важких.

Очільник поліції Харківської області Володимир Тимошко повідомив "Суспільному", що російська ракета влучила у проїжджу частину та у житловий триповерховий будинок.

"Серед поранених військових немає, всі цивільні. Влучання по цивільному об'єкту, в якому живуть звичайні жителі Харкова, у центрі, що знову вказує на те, що це терористичний акт, зроблений з метою залякування і знищення населення. Це геноцид. Це будинок старої забудови", — сказав Тимошко.

За його словами, пошкоджена також лікарня навпроти будинку, де було влучання. У медичному закладі було загоряння двох поверхів. Поранених серед персоналу немає, пацієнтів на момент удару не було.

Нагадаємо, що на Харківщині оголосили обов'язкову евакуацію населення з Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району. Влада ухвалила таке рішення через безпекову ситуацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Відео, 17.01.2024 00:05