Фото: скриншот із відео

"Рамштайн-11": Резніков зустрівся з головою Пентагона у Німеччині (відео)

Міністр оборони Олексій Резніков та очільник Пентагону Ллойд Остін вже зустрілися перед засіданням Контактної групи з питань оборони України. Воно відбудеться у п'ятницю, 21 квітня, на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині.

Про це повідомив Остін на своїй сторінці у Twitter.

Відзначимо, за рахунком це вже одинадцята зустріч у форматі "Рамштайн", яка об'єднує понад 50 країн світу. 

"Завжди приємно спілкуватися з моїм хорошим другом і українським колегою Олексієм Резніковим. Протягом минулого року члени Контактної групи з питань оборони України надали величезні можливості Україні. Ми підтримуватимемо її стільки, скільки потрібно", — написав глава Пентагону.

Пріоритети України

Міністр оборони України Олексій Резніков напередодні чергового "Рамштайну" нагадав українським союзникам про необхідність сучасних винищувачів. Адже пріоритет України — це швидке створення багаторівневої протиповітряної оборони. Він зазначив, що отримані системи ППО Patriot, IRIS-T, NASAMS, а також винищувачі МіГ-29 допоможуть Україні у захисті неба. Проте це не останні кроки у створенні надійної ППО.

На важливості посилення системи протиповітряної оборони України, постачанні боєприпасів та озброєння наголосив й головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Президент Володимир Зеленський 20 квітня в Києві повідомив, що Україна в період підготовки до контрнаступу очікує, що на зустрічі у форматі "Рамштайн" будуть розглядатися питання необхідної для ЗСУ зброї. Зокрема, він натякнув на далекобійне озброєння.

Нагадаємо, напередодні Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні нового пакета озброєння на 325 мільйонів доларів. Туди увійшли додаткові боєприпаси для HIMARS, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, ракети з оптичним наведенням (TOW), системи протитанкової зброї AT-4, протитанкові міни, високоточні авіаційні боєприпаси тощо.

Також Україна отримає новий пакет військової допомоги від Естонії. Окрім снарядів, Естонія передасть Збройним силам України прилади нічного бачення та боєприпаси для стрілецької зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.04.2023 10:45