Фото: Офіс президента

"Рамштайн-19": стала відома дата наступного засідання

Дев'ятнадцята зустріч Контактної групи з оборони України ("Рамштайн") відбудеться вже наступного тижня.

Про це повідомила прес-служба Північноатлантичного альянсу.

Засідання пройде 14 лютого у Брюсселі. Воно буде суміщене із зустріччю міністрів оборони країн НАТО, яка триватиме 14-15 лютого.

"Окреме засідання Контактної групи з питань оборони України, яку приймають Сполучені Штати, відбудеться в штаб-квартирі НАТО 14 лютого", — йдеться в повідомленні.

Інші подробиці зустрічі наразі не розголошуються.

Востаннє союзники України зустрілися у форматі "Рамштайн" 23 січня. У засіданні взяли участь близько 50 країни. На ньому обговорювали довгострокові потреби України. За результатами засідання Німеччина заявила, що передасть Україні списані багатоцільові військові гелікоптери Sea King Mk41, а Канада під час 18-го "Рамштайну" оголосила про новий пакет військової допомоги Києву та долучення канадських інструкторів до навчання українських льотчиків на винищувачах F-16.

Нагадаємо, 6 лютого німецький оборонний концерн Rheinmetall упродовж найближчих двох років планує постачання Україні танків, бойових машин піхоти, артилерійських боєприпасів та іншого. Раніше підприємство вже надало українським військовим значну кількість військової техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.02.2024 19:24