Скріншот з відео на "РИА Новости"

Рашисти оновлюють свої танки комплексом, який забезпечує блокування сигналів БпЛА

Танки російських військових почали оснащувати комплексом "Сания", який має заблокувати сигнали FPV-дрони. Виробником заявлено, що цей комплекс здатний виявляти, ідентифікувати та нейтралізувати FPV-дрони на значній відстані.

Про це пише Мілітарний з посиланням на росЗМІ. 

Зазначається, що початково "Сания" є модифікованим комплексом на основі технологій, які забезпечують блокування сигналів безпілотників. Початково купольний комплекс придушення FPV-дронів "Сания" розроблявся не для бронетехніки, а лише для запобігання несанкціонованому вторгненню дронів в конфіденційні території.

Встановлення купольного комплексу може бути як стаціонарним, так і мобільним. При стаціонарній установці використовують кронштейн або триногу в залежності від цілей установки. При мобільному використанні купольний комплекс кріпиться на автомобіль або бронетранспортер. 

"Обладнання даного комплексу дозволяє виявляти та придушувати як одиночні FPV дрони, так і рої дронів у радіусі до 1,5 км", заявляють виробники.

Згідно з наявною інформацією, детектор реагує нібито тільки на FPV-дрони, виключаючи помилкові спрацьовування на інші джерела сигналу. При припиненні фіксації сигналів FPV-дронів детектор автоматично вимикає придушення сигналів.

Нагадаємо, Росія встановлює реактивні двигуни на бойові безпілотники Shahed-131/136, а також оснащує двигунами нового покоління винищувачі Су-57.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.01.2024 16:06